سبزه

7 مارس 2020

سلام دوباره. امشب قراره در مورد سبزه هفت‌سین باهم صحبت کنیم. به نظر من سبزه مهمترین بخش هفت‌سین هست، چراکه تهیه‌اش از گذشته تا حالا نزد خانم‌های خونه خیلی مهم بوده و هر جایی که قرار باشه نشونی از نوروز دیده بشه، ظرفی از سبزه در اونجا قرار داده می‌شه؛ نمونه‌اش قرار دادن سبزه روی مزار اموات در آخرین شب جمعه سال و یا گره‌زدن سبزه در روز سیزده‌بدر هست.
اما چرا سبزه؟ فلسفه این کار این بوده که تا رسیدن نوروز و قبل از سبز شدن دشت و صحرا، یک ظرف کوچیک از بذر نوررسته فراهم و به این ترتیب سرسبزی و طراوت فصل‌ بهار به خونه آورده بشه. با این کار تفالی هم برای وضع محصول در سال پیش‌رو می‌زدند. در مورد اینکه چه دانه‌ای سبز می‌شده نظرات مختلفی وجود داره و برخی معتقدند از تمامی غلات قدری سبز می‌کردند و میزان سبز شدن هر نوع دانه را نشانی برای وضعیت کشت محصول در سال جدید می‌دونستند. اما به نظر می‌رسه میون تمامی دانه‌ها، سبز کردن گندم از اهمیت بیشتری برخوردار بوده؛ این اهمیت هم بی‌ارتباط با «سمنو» پرزحمت‌ترین خوراک نوروزی نیست. برای آشنایی با دلیل پخت سمنو پست بعدی رو هم که همین امشب میزارم، حتما مطالعه کنید.

Photo By Pfeiffer/Shutterstock