هفت سین

6 مارس 2020

سلام؛ از امشب قراره در مورد هفت‌سین یا خوان نوروزی باهم صحبت کنیم. درباره فلسفه هفت‌سین نظرات گوناگونی وجود داره: گروهی معتقدند که هفت‌سین در پیش از اسلام، هفت‌شین بوده. با ورود اسلام به ایران هفت‌شین به هفت‌سین تبدیل شد، چراکه شراب به عنوان یکی از اجزای آن، با معتقدات اسلامی مغایر بود و به این ترتیب خیلی زود هفت‌سین تونست جای هفت‌شین رو میان خانواده‌های مسلمان ایرانی بگیره.
نظر دیگر اینکه ایرانیان از هفت‌ نوع میوه خشک‌شده یا تازه برای خوان نوروزی خود استفاده می‌کردند و بهش هفت‌چین می‌گفتند. این هفت چیدنی عبارت بودند از: سنجد، سمنو، سماق، سیب، سیر، سرکه و سبزی. پس از ورود اسلام، چون در زبان عرب حرف «چ» وجود ندارد، چین به سین تبدیل شد. به این دلیل که هفت‌‌چین مذکور هفت ماده خوراکی و از اقلام کشاورزی است، بنابراین این نظر تاحدودی قابل قبول هست؛ اما بازهم به دلیل نبود منابع مکتوب تاریخی نمی‌شه با قطعیت در مورد فلسفه سفره هفت‌سین صحبت کرد. در شب‌های بعد با اجزای سفره هفت‌سین بیشتر آشنا خواهیم شد.

Photo by ir.sputniknews.com